پیامدهای ناتوانی خواندن

ساخت وبلاگ

بنابراين، به رغم نقش جديدي كه رسانه هاي غير چاپي در تهيه و ارائه پيام ها دارند، بي سوادي ناتوان كننده تر از زمان هاي پيش است. اگر كودكان خواندن بلد نباشند در جامعه متجدد ما نمي توانند زندگي كنند. تا چند نسل پيش افراد ناتوان از خواندن نيز مي توانستند به خوبي از عهده تجارت و امور اجتماعي خود برآيند، اما در دنياي امروز چنين چيزي امكان پذير نيست. امروزه دانش آموزان بايد از عهده آزمون هاي ويژه حداقل شايستگي برآيند، دوره هاي طولاني تر آموزش و پرورش اجباري را بگذرانند، ديپلم و گواهينامه هايي براي احراز شغل كسب كنند و نيز بتوانند از پس آزمون هاي تحصيلي جامع تر برآيند. گذشتن از اين موانع درست به اندازه لزوم تكميل تقاضانامه ها و گذراندن امتحان ها، زندگي را براي كسي كه نمي تواند بخواند دشوار و پر از موانع صعب العبور مي كند. گفته اند: «كودكان بايد ياد بگيرند كه بخوانند تا بعداً بتوانند بخوانند كه ياد بگيرند» در حقيقت از آنجا كه خواندن ابزار پايه اي تمام دروس است، در تمام ناكامي هاي تحصيلي مي توان رد پاي ضعف در مهارت هاي خواندن را مشاهده كرد.

 یکی از مسائل مهم که گاهی نادیده گرفته شده است بررسی مسأله برنامه درسی دوره ابتدایی و آموزش خواندن و درک مطلب در نظام آموزش و پرورش کشور است که عملکرد فارغ التحصیلان در مقاطع مختلف و مشکلات درک مطلب و خواندن دانش آموزان موید این امر است. برای نمونه نتایج مطالعه بین المللی پرلز (2001) به نقل از کریمی عبدالعظیم (1384) حاکی از مشکلات کودکان در زمینه خواندن و درک مطلب می باشد.

مطالعه بین الملی پیشرفت سواد خواندن پرلز 2006 که براساس مواد خواندنی، ادبی و اطلاعاتی صورت گرفت، بیانگر این است که کشور ایران با احراز رتبه 40 در میان 45 کشور شرکت کننده، بالاترین تفاوت در عملکرد میان پاسخ های حفظی و استنباطی را داراست که هر قدر لایه های یادگیری خواندن عمیق تر می شود، عملکرد دانش آموزان کاهش می یابد.

نتایج حاصله وجود فاصله ای قابل ملاحظه با یادگیری عمقی و فعال را نشان می دهد. نارسایی و صنعت برنامه آموزشی و شیوه های تدریس در کشور، که دانش آموزان را براساس پاسخ های از پیش تعیین شده و اندوختن معلومات کتابی به جای تجزیه و تحلیل و تفسیر مطالب درسی عادت داده اند علت عمده جایگاه رتبه ای ما در این آزمون می باشد.

ناتواني در خواندن يكي از حوزه هاي بسيار مهمي است كه معمولا مشكلات بيشتري براي دانش آموزان ناتوان در يادگيري به وجود مي آورد.

همان گونه كه پژوهش هاي مختلف نشان داده اند، دانش آموزان داراي اختلال يادگيري در زمينه هاي مختلفي  دچار ناكارآمدي و بدكاركردي هستند، كاستي و بدكاركردي در مواردي نظير سرعت پردازش، پردازش شنيداري، آگاهي واج شناختي، پردازش ديداري و كاستي و بدكاركردي در درك و استدلال كلامي و انتزاعي، از جمله مشكلاتي اند كه بايد براي ترميم و بهبودي آن ها تدابير آموزشي ويژه اي ارائه گردد. از اين رو، در برنامه هاي نرم افزاري بايد چنين مواردي مد نظر قرار داده شود.

 


موضوعات مرتبط: پیامدهای ناتوانی خواندن تدریس نشانه غ...
ما را در سایت تدریس نشانه غ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : promising بازدید : 26 تاريخ : شنبه 10 تير 1396 ساعت: 2:46